• Gudok krijgt 4de veld!!

 • Gudok krijgt 4de veld

   

  Vanaf 12 september aanstaande begint de aanleg van het nieuwe 4de veld dat we krijgen als club. De afgelopen tijd is er al wat communicatie over geweest in de media, maar nu de definitieve startdatum van de aanleg bevestigd is en nadert, willen wij graag onze leden informeren over dit project.

   

  Het proces. De aanleg van het veld vindt zijn oorsprong al jaren terug. Voor wie vaker bij Gudok is geweest, zeker op de zaterdagen, is het geen verrassing, maar als club kampen wij met een behoorlijk capaciteitsprobleem. Dit probleem ziet zowel op veldcapaciteit ( waardoor penalty schieten bij de jeugd, warming ups vóórafgaand aan wedstrijden vaak geschrapt of ingekort dienen te worden, wedstrijden kort achter elkaar ingepland moeten worden ), als ook de kleedkamercapaciteit ( 8 kleedkamers, terwijl met de huidige wedstrijdvarianten 4 of 8 teams gelijktijdig op 1 veld spelen ). Hierop is herhaaldelijk ( ook door voorgaande besturen ) aan de bel getrokken bij de Gemeente. Met de aanleg van nieuwe wijken in de afgelopen jaren, zal de toestroom van leden en de druk op de capaciteit van de velden en kleedkamers zeker niet afnemen.

   

  Onder voorzitter Bart Vreijsen heeft het bestuur van Gudok destijds aan de bel getrokken bij de Gemeente en mede dankzij Reeshof & Co in samenwerking met toenmalig voorzitter Marc de Veer is er een concreet voorstel ontwikkeld. Een voorstel dat enerzijds een half veld voor Gudok zou realiseren, maar ook voor de wijk een maatschappelijke functie kon vervullen door de verdere inrichting van het gebied. Uiteindelijk is om de aanleg te bespoedigen ervoor gekozen de verdere inrichting van het gebied los te koppelen van het halve veld en de ontwerpen van het halve veld verder uit te werken.

   

  Dit heeft erin geresulteerd dat op het stuk grond dat tegen de kleedkamers en kantine aanligt ( tussen het snelfietspad, Gudok en de Dalemdreef ingeklemd en 'Dalemdriehoek' genoemd ) en nu nog braak ligt, een half veld aangelegd gaat worden. Daarnaast is het de bedoeling dat er in samenwerking met de wijk gekeken wordt naar de verdere inrichting van het stuk grond voor andere maatschappelijke doeleinden.

   

  De afgelopen 2 jaar hebben we als club veelvuldig met de Gemeente gesproken over dit project en zijn er vele ontwikkelingen geweest. Mede door deze ontwikkelingen en steeds veranderende inzichten hebben wij ervoor gekozen te wachten met communicatie vanuit Gudok aangaande dit halve veld. Het verplaatsen van het fietspad dat langs de kantine en kleedkamers ligt bleek eerst onmogelijk voor de Gemeente ( waardoor het halve veld met een oversteekplaats bereikt zou moeten worden ), vleermuizen in de omringende bomen en de knolcyperus ( woekerplantje ) zorgden voor veel vertraging, extra kosten en beperkingen, en uiteindelijk blijkt dat er geen budget is voor kleedkamers of een directe ombouw/aanbouw van ons huidige gebouw.

   

  Hoe gaat het er dan wél uitzien? Allereerst gaat het fietspad, dat langs onze parkeerplaats loopt richting het snelfietspad, worden omgelegd. Eigenlijk wordt dat vanaf de fietsenstalling met een bocht 'om het nieuwe veld' heen gelegd en sluit het vlakbij de rotonde aan op het snelfietspad. Vervolgens wordt er een half veld aangelegd, met veldverlichting, vaste vandalisme-proof dugouts, complete omheining en ballenvangers en met belijning die aangepast is zodat er zowel 1 wedstrijd 8 tegen 8 of 2 wedstrijden 6 tegen 6 gespeeld kunnen worden. Het kunstgrastype dat gebruikt wordt, is een nieuw type kunstgras met een speciaal type zand in plaats van rubberkorrels. Het veld wordt openbaar toegankelijk en zolang Gudok het niet in gebruik heeft, staat het iedereen vrij hierop te gaan voetballen.

   

  Er komen geen extra kleedkamers en er wordt ook niets aan het bestaande kleedkamergebouw veranderd. Het veld wordt toegankelijk via meerdere toegangspoorten. Achteraan het Gudok-terrein ( waar nu het speeltuintje en trapveldje liggen ) komt een poort richting het veld zodat we eventueel materialen zoals doelen richting het veld kunnen verplaatsen als dat gewenst is.

   

  Wat heeft Gudok hieraan? Wij zijn als club allereerst blij en dankbaar dat de Gemeente met dit veld meer ruimte en lucht in het trainingsschema maar ook in het wedstrijdschema biedt. Hierbij valt te denken aan meer trainingsruimte, extra ruimte voor bepaalde wedstrijdvormen, maar ook warming up ruimte voor wedstrijden die zelf op een groot veld gespeeld worden. Daarnaast betekent het openbare karakter van het veld dat we het openbare karakter van veld 3 gaan 'terugdraaien'. Doordat veld 3 nu openbaar is ( en veld 1 en veld 2 niet ) hebben we enerzijds een groot hek dat ons terrein doorklieft en hebben we veel last van vernielingen en rotzooi op veld 3 ( kapotte dugouts, glaswerk, vuilnis etc. ).

   

  Voor ons als club is het wel teleurstellend dat de capaciteitsproblemen op kleedkamervlak niet door de Gemeente erkend worden en helaas hiermee niet aangepakt ( kunnen ) worden. Gedurende het proces is er op enig moment wel zicht hierop geweest, maar helaas werd dit om budgettaire redenen niet doorgezet. Daarnaast heeft de lange aanlooptijd ervoor gezorgd dat we heel lang terughoudend zijn geweest met verwachtingen uitspreken over wanneer het veld er definitief ligt. De planning is nu dat 12 september begonnen wordt met het verwijderen van de knolcyperus in het gebied en het streven is erop gericht dat het4de veld eind november 2022 klaar is.

   

  Mochten er vragen zijn over de aanleg van het 4de veld of het proces daaromheen, dan hoor ik het graag ( voorzitter@tsvgudok.nl ).

   

  Met vriendelijke groet,

   

  Maarten Zweekhorst

  Voorzitter TSV Gudok