• ALLEEN DE AANVOERDER PRAAT MET DE SCHEIDSRECHTER

  • In navolging op de week van de scheidsrechter start het initiatief van het Centrale organisatie van VoetbalScheidsrechters (COVS) en de Tilburgse voetbalclubs:

    “ALLEEN DE AANVOERDER PRAAT MET DE SCHEIDSRECHTER”.

    Voor veel clubs is het een steeds groter wordende uitdaging om vrijwilligers te vinden die een steentje bij willen dragen

    Dit geldt in het bijzonder voor het werven en behouden van scheidsrechters bij hun eigen club. Het aantal clubscheidsrechters daalt bij de meeste clubs al vele jaren op een rij. Het gedrag van spelers/coaches/trainers/publiek op en langs de velden blijkt een belangrijke reden te zijn voor clubscheidsrechters om te stoppen met fluiten.

    De Tilburgse voetbalclubs nemen hiervoor nu samen met COVS Tilburg e.o. dit initiatief. Het gaat hierbij met name over de communicatie tijdens en rondom de wedstrijden. Voor aanvang van de wedstrijden is het prima voor trainers/Leiders contact te hebben met de scheidsrechter om de gebruikelijke afspraken te maken. Maar als de wedstrijd is begonnen, dan wordt er door de scheidsrechter alleen nog met de aanvoerder gecommuniceerd. Voor trainers, leiders, spelers en publiek geldt dus, mondje dicht. Accepteer de beslissingen van de scheidsrechter en maak er samen een mooie pot van!